Пращат по още една линейка във всеки морски курорт

Служебните министри на туризма и здравеопазването са се договорили и да проверят ценообразуването на медицинските услуги по Черноморието

172
линейка

Спешно ще се осигури по една допълнителна линейка за всеки един от нашите курорти по Черноморието. За това са се разбрали на среща туристическият министър Илин Димитров и здравният му колега д-р Асен Меджидиев. Това обяви при представянето на приоритетите си пред журналисти самият Димитров. По-късно ще се изгради Координационен център за спешна помощ на българското Черноморие, който ще бъде между Бяла и Бургас, каза още служебният министър на туризма.

В момента здравното обслужване по Черноморието има много проблеми. Има сигнали, че от туристи се искат по 200-300 лева за инжекция, 900 лева за няколко часа престой в болнична стая и включване на система и хиляди левове за гипсиране на ръка или крак. „Изобщо не е ясно какво е нормативното основание за това. Затова ще се направи и проверка на място за ценообразуването на медицинските услуги в курортите“, заяви Димитров.

С туристическия бранш са били обсъдени и мерките срещу COVID-19, като според бизнеса те трябва да бъдат смекчени. Във вихъра на поредната вълна обаче в момента само в област Варна има въведено задължително носене на маски на закрито и дори срокът на заповедта на шефа на местното РЗИ беше намален до 19 август. По-леки мерки от това на практика означава такива да няма.

СПОДЕЛИ