Санаториумът на ВМА в Банкя с нови процедури

Минералната вода е подходяща за пациенти със сърдечно-съдови заболявания, болести на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния апарат

837
Банкя

Нов външен басейн с минерална вода и съоръжение за подводна лечебна физическа култура в Болница за продължително лечение и рехабилитация в Банкя, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА), заработи официално от вчера. На откриването присъстваха представители на ръководството на ВМА, началниците на военните болници в страната, представители на Столична община-Район Банкя, генералният директор на БЧК и други.

„Tова е поредното съоръжение, което ще допълни комплекса на лечение на пациентите в най-стария военен санаториум, имайки предвид, че водолечението е основен метод за лечение тук в Банкя. Благодаря на всички, които спомогнаха за изграждането му“, заяви началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Управителят на болницата д-р Георги Давидов подчерта, че санаториумът предоставя възможност да се използват уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура за физиотерапия и рехабилитация заедно с екип от високоспециализирани медицински специалисти – лекари, медицински сестри и рехабилитатори, а с изграждането на басейна възможностите за рехабилитация с минерална вода се разширяват. Новото съоръжение е елемент от доизграждането и развитието на водолечението в най-стария военен санаториум у нас, с цел подобряване и издигане на по-високо ниво не само на лечението, но и на профилактиката и възстановяването на пациентите. „Тук се лекуват пациенти със сърдечно-съдови заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния апарат, включително с луголечение“, добави д-р Давидов. По думите му басейнът ще се ползва единствено за нуждите на лекуващите се в БПЛР-Банкя пациенти.

Скенер.нюз напомня, че желаещите да ползват санаториума могат да го направят по линия на НЗОК или НОИ, като доплащането е само 2 лева на ден.

СПОДЕЛИ