Нови техники при операции на хернии – на живо във ВМА

Първото по рода си събитие „Sofia Hernia Days“ ще се проведе на 13-14 май

863
ВМА

Първото по рода си събитие „Sofia Hernia Days“ (Софийски дни на хернията) ще се проведе на 13-14 май 2022 г. във Военномедицинска академия (ВМА). Форумът, който бе отложен с две години заради пандемията от COVID-19, се организира от ВМА, Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

Херниите продължават да бъдат най-честата причина за оперативна намеса. През последните години хирургията при ингвиналните и вентралните хернии отбеляза съществено развитие. Новите оперативни техники, протезни материали и методи за подготовка на пациентите са от съществено значение за резултатите от самото лечение.

Целта на събитието е да се обсъдят новостите и тенденциите в диагностиката, предоперативната подготовка, оперативното лечение и следоперативния период в херниалната хирургия. Акцент са новите тенденции в хирургията при ингвиналните хернии и херниите на предна коремна стена.

Участниците във форума ще имат възможност да наблюдават на живо и хирургични интервенции от операционните зали на ВМА, които са едни от най-модерните у нас.

СПОДЕЛИ