Столична община дава 72 000 лева за стипендии на медицински специалисти

Одобрените кандидати ще получават по 350 лв. месечно, а след завършването си трябва да работят в общинско лечебно заведение в София 3 години

115
стипендии

Осигуряват се общо 72 000 лв. за стипендии на студенти, обучаващи се в Медицинския колеж и Медицинския университет – София през настоящата учебна година. Решението ще вземе Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък. Това съобщи заместник-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, цитиран от пресцентъра на общината.

Стипендиите се отпускат по две програми на Столичната община. Едната е за подпомагане на студенти по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София, а втората е за студенти по специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Рехабилитатор“ и „Масажист“ в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ към МУ.

За поредна година се осигуряват по 36 000 лв. за всяка от програмите. Одобрените кандидати ще получават по 350 лв. месечна стипендия по време на следването си. Ангажиментът им е след завършване на обучението да работят в столично общинско лечебно заведение в продължение на 3 години.

СПОДЕЛИ