Здравният министър си назначи за съветник жената на приятеля си Болтаджиев

Елена Болтаджиева случайно преди това е работила при Мая Манолова, докато лидерката на „Изправи се! Мутри вън!“ беше омбудсман

министър
Здравният министър Стойчо Кацаров (вляво) и д-р Николай Болтаджиев

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров не само уволнява, вече е почнал и да назначава. Например за свой съветник в политическия кабинет е взел на работа Елена Болтаджиева, която е съпруга на неговия дългогодишен приятел и бизнес партньор Николай Болтаджиев, научи Скенер.нюз. Припомняме, самият Болтаджиев пое поста на директор на Центъра за защита правата в здравеопазването, който Кацаров управляваше преди да стане министър. Няколко години по-рано пък Болтаджиев ръководеше Сдружението на частните болници, с което ЦЗПЗ работеше по различни проекти.

Проверка на Скенер.нюз показа, че Елена Болтаджиева, която е юрист по образование, е работила при Мая Манолова, още докато лидерката на „Изправи се! Мутри вън!“ беше омбудсман. Запознати обаче твърдят, че двете не се сработили и Болтаджиева напуснала, за да отиде на работа в Сметната палата.

министър
Елена и Николай Болтаджиеви, снимка: Фейсбук

А че Манолова кадрува в МЗ стана ясно още когато Кацаров назначи за шефка на политическия си кабинет Лидия Стойкова – Чорбанова, която беше кандидат за депутат на предишните избори от листата на „Изправи се! Мутри вън!“. Тогава Чорбанова не успява да влезе в парламента, но пък влиза в управлението на здравеопазването.

министър
Лидия Стойкова – Чорбанова, началник на политическия кабинет на Стойчо Кацаров

Още едно назначение на Кацаров се свързва с Мая Манолова – новият директор на мегаструктурата „Медицински надзор“ д-р Георги Христов също е бил в редиците на движението.

Припомняме, първата среща на Стойчо Кацаров като служебен здравен министър пък беше именно с Мая Манолова. Дали рокадите в здравеопазването се връзват с мотото на премиера Стефан Янев „Почтеност, прозрачност и професионализъм“ е от въпросите, на които не очакваме отговор, а размисъл.

СПОДЕЛИ