Втори мандат за проф. Асен Балтов начело на „Пирогов“

Поста си запазва и директорът на УСБАЛО д-р Стефан Константинов, който е и бивш здравен министър

208
Балтов
Проф. Асен Балтов успя да вдигне "Пирогов" отново на крака

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов остава начело на „Пирогов“, става ясно от резултатите от проведените конкурси, обявени от здравното ведомство. Това ще е втори мандат за проф. Балтов начело на спешния институт, а представител на държавата в борда ще е Живка Савова. По време на неговото управление лечебното заведение успя да стопи част от дълговете си и успоредно с това започна все повече да прилича на модерна болница със съвременна апаратура и обстановка.

Освен това проф. Балтов показа нагледно как огромна структура, която при това изпълнява половината спешност в столицата, за дни може да се преобразува така, че да отговори на нуждата от COVID и реанимационни легла, да организира зелени коридори за ваксинация и денонощни пунктове за тестване. От началото на пандемията досега „Пирогов“ е приел и лекувал най-много пациенти с коронавирус, не само от София, но и от цялата страна.

Поста си запазва и настоящият директор на Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) д-р Стефан Константинов. Той е класиран на първо място в конкурса в надпревара с другия кандидат – проф. Панайот Куртев. Представителят на държавата в борда на УСБАЛО ще е Виолета  Владимирова.

Припомняме, мандатите на директорите на държавните болници са 3 години, но в началото на пандемията Кирил Ананиев, тогава все още здравен министър, ги удължи до провеждане на конкурсите. Затова и чак сега официално се провеждат тези конкурси, като това вече се случва по правилата на Закона за публичните предприятия, а почти всички директори бяха преизбрани.

СПОДЕЛИ