Искаме ваксини назаем от Франция и Германия

Така няма да се прекъсва ваксинационният план у нас, после ще им ги върнем, заяви премиерът Борисов

162
ваксини
Премиерът Бойко Борисов потвръди, че сме задействали план Б и искаме назаем ваксини от Франция и Германия

Премиерът Бойко Борисов потвърди думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че страната ни води преговори за получаването на един милион дози ваксини от Франция и Германия. Препаратите ще бъдат взети назаем, а целта е да не се прекъсва имунизацията, когато доставките на производителите се бавят. Припомняме, проф. Ангелов обяви преди дни, че се задейства план Б, като поръчаме допълнителни количества от Pfizer.

„Работим в момента с Франция и Германия, където в момента имат забавяне във ваксинирането и за разлика от България, няма опашки, да ни дадат сега назаем, за да не прекъсваме ваксинационния план като свършват ваксините, защото виждате – те свършват за 1-2 дни, идват, веднага пак почваме. 18,5 млн. ваксини сме платили, после ще им ги върнем“, обясни Борисов.

А на фона на думите на премиера, че имаме достатъчен щит от преболедували и ваксинирани да отворим ресторантите, данните показват точно обратното – за седмица броят на заразените се е увеличил с 3344 души или с 48,3 %, а смъртността се е покачила с 42%.

СПОДЕЛИ