7, 8 и 12 клас на училище от 4 февруари

Някои се надсмиват, че България е последна по ваксинация, но да изчакат 2-3 дни и както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че проф. Ангелов е бил прав да задели втората доза, заяви премиерът Борисов

253
училище
Премиерът Бойко Борисов отиде да инспектира ремонтираното училище в Раковски

От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа – 7,8 и 12-и да се върнат в училище и да учат присъствено, ако така  продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски.

„Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки. „Виждате какво става в света – бой за ваксини“, обясни Борисов и подчерта, че е важно имунизираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза.

училище
Бойко Борисов за пореден път похвали здравния си министър проф. Костадин Ангелов

Утре у нас се очаква да пристигне поредната пратка на Pfizer, но тя ще е от 18 700 дози, вместо планираните 35 000, като следващата партида ще пристигне около 15 февруари. А след посрещането на ваксините на летище София, първи напълно защитен с втора доза ще стане здравният министър, който и „откри“ ваксинацията на 27 декември миналата година. Този път проф. Ангелов ще бъде ваксиниран в Александровска болница, която доскоро оглавяваше.

Борисов отбеляза още, че страната ни в момента е на 27-о място по заболяемост, а министър Ангелов му докладва за проверките на заведенията в София. Здравният министър изтъкна, че от всички проверени ресторанти само шест са работили и в два от тях има сериозни нарушения, като са съставени актове за тях. „Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната дейност“, заяви проф. Ангелов.

СПОДЕЛИ