Петокласници дариха спестяванията си на лекари от ВМА

Парите ще отидат във фонда на БЛС за децата на починалите от COVID-19 медици, съобщи ген. Мутафчийски

222
ВМА
Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски с преподавателя от 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ Тодорка Гайдова

Екипите на ВМА, които се борят с COVID-19, спечелиха уважението и любовта и на най-малките възпитаници на детски градини и училища в цялата страна. В тяхно лице децата виждат хората, които ги пазят. Това казва Тодорка Гайдова, преподавател в столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ по време на срещата си с началника на Военномедицинска академия ген. проф. Венцислав Мутафчийски, съобщиха от лечебното заведение. На срещата тя му предаде символична сума, която учениците от 5„а”, 5”б”, 5”в” и 5”г” са заделили от личните си спестявания в помощ на героите в бяло.

„Благодаря им от сърце, трогнахте ме изключително много. Когато разбрах за намерението на децата и че са събирали пари за лекарите, много се притесних. Тази сума ще бъде преведена на фонда, който Българският лекарски съюз създаде за подпомагане децата на починалите от COVID-19 медици“, каза от своя страна началникът на ВМА.

„В такива моменти е важно да бъдем съпричастни към болката на другите, показвайки че можем да бъдем сплотени като общество. Този жест е поредното доказателство, че отглеждаме чудесни деца и че те са изключително зрели, независимо от това на каква възраст са. Имам вярата, че нашите деца са много умни и имат достатъчно възможности да възстановят всичко, което са загубили през тези месеци. Това е изпитание и за тях, и за вас, за всички, но то ще укрепи характера. Защото нямаме ли лекари и учители – нямаме бъдеще“, подчерта генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той засвидетелства подкрепата си за целия колектив на 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, в това число и при предстоящата ваксинация.

СПОДЕЛИ