На тел. 0800 14 515 отговорят безплатно на всички въпроси за ваксините

Линията на Националната пациентска организация е на разположение всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 ч., като вече включва и епидемиолог и имунолог

135
ваксините

На тел. 0800 14 515 специалисти ще отговорят безплатно на всички въпроси за ваксините срещу коронавируса, съобщиха от Националната пациентска организация. Така НПО разширява подкрепата си към обществото в условията на извънредна епидемиологична обстановка. От днес на въпросите на хората ще отговорят и епидемиолог и имунолог, освен останалите специалисти, които и досега бяха достъпни за пациентите. Новите попълнения са д-р Христиана Бацелова, която работи като епидемиолог в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, и имунологът д-р Цветелина Великова от УБ „Лозенец“.

Безплатната линия е на разположение всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 ч., като хората могат да питат за състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания. Специалистите са запознати много добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение с тази информация за гражданите.

Телефон 0800 14 515 подкрепя пациенти с хронични заболявания с възможностите за безплатно и анононимно консултиране със специалисти в лечението на COVID-19, на диабет, на онкологични и кардиологични заболявания, както и на пациенти, нуждаещи се от консултации с психолог.

Обажданията на линията се предоставят безплатно, благодарение на подкрепата на VIVACOM и CallFlow. Повече информация за линията и за пациенти в условията на COVID-19 можете да откриете и на специалния пациентски сайт на Националната пациентска организация – www.covid.npo.bg

СПОДЕЛИ