Български лекари пуснаха хранителна добавка срещу COVID-19

„Вирус сейф“ служи за профилактика и подпомагане на лечението, създаден е с решение и е одобрен от МЗ

1388
хранителна добавка
Проф. Добрин Свинаров

Български лекари пуснаха на пазара хранителна добавка срещу COVID-19. Ръководител на екипа, създал подпомагащия профилактиката и лечението продукт, е проф. Добрин Свинаров – началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в УМБАЛ „Александровска“, а другите учени, които са участвали в тази разработка, са акад. Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски.

„Става въпрос за хранителна добавка, чийто състав е комбинация от микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции“, обясни проф. Свинаров пред бтв. По думите му продуктът е разработен с решението и одобрението на Министерството на здравеопазването и вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки  в тази комбинация – витамин С, кварцетин, цинк, витамин D и мелатонин, безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.

Добавката „Вирус сейф“ се препоръчва за предпазване от заразяване в доза от три таблетки за смучене дневно в продължение на 3 месеца. Проверка на Скенер.нюз в аптечната мрежа обаче показа, че продуктът не е наличен в аптеките, но може да се поръча по интернет.

Много колеги на проф. Свинаров вече са използвали „Вирус сейф“, а отзивите за добавката, разработена на база на едни от най-добрите протоколи в САЩ, са обнадеждаващи.

СПОДЕЛИ