Борисов: Българските лекари се научиха да лекуват, да речем

Ще се окаже, че България управлява най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата, похвали се премиерът

191
Борисов
Премиерът Бойко Борисов призова за повече оптимизъч и ваксиниране

„Ще видиш, ще минат месеци, дай боже (прекръства се), всичко да е успешно… и ще се окаже, че България управлява най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата.” Тази оценка в бъдеще време си даде премиерът Бойко Борисов при посещение в завод за бойлери във Варна, което беше излъчвано на живо през фейсбук профила му. Борисов даде за пример мерките в съседни държави, “където хората не могат да излязат от вкъщи до 11-ти, не да работят, а ние прекарахме едни прекрасни коледни и новогодишни празници“.

„Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията“, подчерта премиерът. Той увери, че властите наблюдават ден за ден как се движи пандемията. „И дай Боже да я преодолеем. Но нямаше как да не спрем ресторантите, дискотеките и нямаше как да не спрем учениците. Сега, при първия възможен момент, когато видяхме, че натискът върху болниците намаля, веднага пускаме от първи до 4-ти клас“, каза още Борисов.

“Българските лекари се научиха да лекуват, да речем. Март месец, когато затворихме, ние не знаехме какво да правим, светът не знаеше какво да правим. Надявам се следващите месеци да се върнем към нормалния живот с ваксината”, добави премиерът. Той каза, че другия месец идват още 110 000 ваксини и след медицинския персонал ще бъдат ваксинирани и учителите, ако желаят.

По-рано образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че вече се изготвят списъци, като засега около 35 000 души педагогически персонал се очаква да поискат да се имунизират. Здравният му колега проф. Костадин Ангелов пък обеща най-късно до 10 дни да започне ваксинацията и на учителите.

СПОДЕЛИ