БЛС събира пари за децата на починали от COVID медици

Кампанията е под надслов “За децата на героите в бяло”, подкрепена е от известни личности и доброволческите организации

211
БЛС

Български лекарски съюз (БЛС), с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“, стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от COVID-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

„През последните десет месеца десетки медицински специалисти, загубиха битката с коварната болест, а съдбите на техните семейства останаха белязани завинаги. Още през май месец БЛС откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 и вече успяхме да помогнем на част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа“, заявиха от съсловната организация.

Затова, в навечерието на Коледа, от БЛС призовават за съпричастност, за да подпомогнат децата на героите в бяло. Първата вноска от 5000 лв. е направена от името на съюза и е дарена за двете дъщери (на 10 и 15 години) на д-р Спас Радев от  Разлог, който загуби битката с болестта преди месец.

„В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!“, апелират от БЛС.

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа! А информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, както и на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.

Припомняме, инициативата „За доброто“ вече направи Дарителски фонд за децата на починали от коронавируса медици и учетели, като първите седем деца получиха стипендиите си от по 500 лева. С тази сума те ще бъдат подпомагани всеки месец до навършване на 18 години.

СПОДЕЛИ