Доц. Евгени Григоров и инж. Слави Пачалов са новите зам.-здравни министри

Те ще помагат на проф. Костадин Ангелов в областта на лекарствоснабдяването и реорганизацията на болниците

419
министри

Със заповеди на премиера Бойко Борисов се сдобихме с още двама зам.-здравни министри. Новите членове в екипа на проф. Костадин Ангелов са доц. Евгени Григоров и инж. Слави Пачалов. Назначенията се налагат заради коронакризата, като доц. Григоров ще отговаря за лекарствената политика и лекарствоснабдяването, а инж. Пачалов ще отговаря за реорганизацията на болниците в условията на пандемия. Така зам.-здравните министри вече са 5, тъй като постовете си запазват Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник на отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет – Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

 

СПОДЕЛИ