„Александровска“ пребазира 5 клиники, за да ги пази „чисти“

Всички отделения във Втори хирургичен блок стават за пациенти с COVID, но преместените структури запазват дейността си и продължават да обслужват пациенти

346

Поради наложителното разкриване на допълнителни легла за лечение на COVID-19 в УМБАЛ „Александровска“, клиниките локализирани във II-ри Хирургичен блок временно се пребазират в клиники със сродна на тяхната дейност, съобщиха от лечебното заведение.

Клиника по кардиология се премества в Отделението по кардиология на Клиника по пропедевтика на вътрешните болести, (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1). Клиника по хирургия се премества в Клиника по обща и чернодробно-панкреатична хирургия (при бариерата на болницата, 2 етаж над Спешно отделение).

Клиниката по нефрология и трансплантация се премества в Клиника по нефрология (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1), като приемът на пациенти се осъществява през отделен (самостоятелен) вход. Припомняме, единствено шефът на Клиниката по нефрология и трансплантация проф. Емил Паскалев отказа да се премести и подаде молба за напускане заедно с целия си екип, изоставяйки своите пациенти.

Клиника по лицево-челюстна хирургия се премества в Клиника по урология (при бариерата на болницата, 3 етаж над Спешно отделение), а Клиника по очни болести запазва диагностично-консултативните си кабинети по места, оперативната дейност е изнесена в друга болница.

„Взети са всички необходими противоепидемични мерки и е създадена организация да се предотврати смесване на потоците с пациенти със SARS CoV-2“, уверяват от болницата и уточняват, че телефоните за връзка с пребазираните клиники остават същите. „Екипите ще продължат да изпълняват специфичните си дейности и процедури, а пациентите могат да разчитат на същото внимание и грижа, както досега“, категорични са от УМБАЛ „Александровска“.

СПОДЕЛИ