Село скочи срещу санитарка заради работата й в COVID отделение

Йорданка Желязкова била принудена да спи на плажа, а внуците й са отстранени от училище

480
санитарка
Йорданка Желязкова

Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е принудена да спи навън, след 12 и 24-часови дежурства. Заради обществено недоволство не може да се прибере у дома си в село Равнец, а внуците й са отстранени от училище, съобщи бТВ.

Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в COVID отделението на болницата за 45 дни. Още с първите дежурства се сблъсква със страха на хората в селото й. Стига се до абсурда санитарката да спи на плажа, защото жителите на Равнец плашат нея и семейството й с линч.

В момента Йорданка остава да спи в хирургичното отделение. В селото й обаче недоволството продължава – родители от селото са против внуците й да влизат в клас, а други заплашват, че няма да пуснат своите деца на училище. От сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в училище. По-късно едното е развило грипоподобни симптоми.

В селото са категорични – или санитарката да не се прибира, докато работи в COVID отделението, или внуците й да не ходят на училище.

А санитарката със сълзи на очи се пита какво лошо има в решението й да помага на болните от COVID-19 и помоли здравния министър лично да обясни на съселяните й, че в болниците се спазват всички противоепидемични мерки и персоналът не разнася заразата.

СПОДЕЛИ