Премиерът качи проф. Ангелов и проф. Балтов на джипката

Вие лекувайте, ние ще строим, заръча Борисов на здравния министър и на шефа на „Пирогов“, докато ги разхождаше по новопостроения участък от магистрала „Европа"

342
джипката
Премиерът Борисов пак яхна джипката и нареди на лекарите: "Вие лекувайте, ние ще строим"

Премиерът Бойко Борисов качи на джипката си здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, за да им покаже новопостроения участък от магистрала „Европа“. Преди това тримата направиха обиколка и на „Пирогов“.

„Всичко това е правено в пандемията, затова е важно да лекувате – за да се връщат здравите на работа“, обясни на събеседниците си премиерът. „Доказаха се като едни от най-добрите батальони „Пирогов“, затова вместо да обедвате днес в обедната почивка, ще ви покажа какво правиме, докато вие най-геройски излекувате и пращате обратно хората да работят. Ето как изглежда пътят за Белград! Година и половина труд, дължащо се на докторите, успяхте така да работите в пандемията,  така че всичко да се случва, нищо да не спира“, каза Борисов.

Проф. Балтов насърчи колегите си да не се страхуват, защото повечето хора успяват да преболедуват вируса лесно. „Затова сме фронт – оздравяват и връщаме в производството, всеки здрав трябва да работи!“, въодушеви се Борисов.

джипката

Министър Ангелов пък докладва, че 5000 души са се излекували за седмица, което е обнадеждаващо. „Сега ще се кача, ще спреме на моста. Всичко това са нови мостове, нови кръгове, Балтов!“, прекъсна го премиерът. „Всичко това е направено от февруари досега, докато вървеше пандемията, благодарение на докторите и усилията на строителите. Оздравяват, връщат се. Ето го здравния министър, лекува по 1000 човека на ден и ги праща в производството“, продължи речта си Борисов насред шосето. И не пропусна да отбележи, че и два „прекрасни и ремонтирани“ правителствени хеликоптера ще са на разположение за транспортиране на тежки случаи на COVID-19.

„Гледай каква красота, LED осветление, асфалт…затова ни е толкова важно да лекуваме, здравите да се връщат на работа“, продължи да повтаря в несвяст министър-председателят. Според него хората не бива да стоят прекалено дълго в карантина и „да психясвят“, намеквайки че е склонен да се довери на липсващия в джипката доц. Атанас Мангъров, който предложи да се преосмисли кой, кога и как да бъде карантиниран, на което обаче проф. Балтов остро се противопостави.

„Работата носи сбовода, носи живот, държавата не трябва да спира, първи ще излеземе, имаме нация, която не очаква, че само с военни положения и забрани…като те е страх от ресторант – не отиваш, защо трябва да ти забраня? Нямаш ли акъл? Накарайте хората да го обмислят това“, заръча на спътниците си Борисов.

джипката

Премиерът показа на проф. Балтов „да види от чакъла как се стига до асфалта, това са градски доктори…“ и му заръча: „Ти лекувай, ние ще строим“.

С новия път хората ще могат да ходят в Белград за Нова година, обяви премиерът. „Ние ще сме в министерствата, лято не видяхме, и за Нова година ще сме пак там“, отбеляза  министър Ангелов. „Но – който както си го е избрал“, допълни той.

СПОДЕЛИ