Д-р Георги Деянов е новият шеф на Медицинската ДАНС

Той има дълъг опит в областта на донорството, трансплантаците, ръководил е и фонда за лечение на деца

315
Д-р Георги Деянов
Д-р Георги Деянов

Д-р Георги Деянов е новият директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, по известна като Медицинската ДАНС. Заповедта за назначението е подписана днес от здравния министър проф. Костадин Ангелов, като изборът му е продиктуван от дългогодишната професионална дейност на д-р Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в „Медицински одит“.

Д-р Деянов е завършил Медицинска академия – София. Има придобита специалност по УНГ болести. През 2010 г. завършва здравен мениджмънт в МУ – София. От 1989 г. до 1991 г. е работил в общинската болница в Елена. В периода от 1991 г. до 1993 г. е лекар в Студентска поликлиника – София. От 1993 г. до 2001 г. е лекар в болница „Царица Йоанна“ – София.

От 2001 г. д-р Деянов е началник на отдел „Донорство“ в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става Изпълнителна агенция по трансплантация. В продължение на шест години – от 2004 г. до 2010 г. ръководи дирекцията, отговаряща за координирането на процесите по донорство и трансплантация в ИАТ. До 2013 г. е управител на „Медицински център – НКБ“. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Работил е близо три години в Център „Фонд за лечение на деца“, като около половин година е оглавявал Фонда. Последно д-р Деянов е ръководил екип в НСЦРЛП.

Припомняме, преди малко повече от месец министър Ангелов уволни досегашния шеф на Медицинската ДАНС Росен Иванов заради извършена от дирекция „Вътрешен одит“ проверка, която е констатирала редица нарушения и е препоръчала смяна на ръководството. Преди две седмици беше назначена и нова зам.-директорка – Пенка Белева.

СПОДЕЛИ