Строят детска поликлиника в София

МЗ прави обществено обсъждане за изграждането на Националната детска болница

195
детска поликлиника

Започва изграждането на общинска детска поликлиника в София.  До края на тази седмица Столична община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности, като за целта е определена общинска сграда в район „Възраждане“, която ще се реконструира в медицински център. Целта е да има едно място, на което родителите да могат да заведат децата си, за да получават квалифицирана медицинска помощ, съобщават от СО.

Детската поликлиника ще работи денонощно. Тя ще разполага с детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.

Кметът Йорданка Фандъкова е поканила и един от най-популярните художници на улично градско изкуство – Станислав Трифонов, с артистичен псевдоним Насимо, да предложи визия за фасадата на сградата. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв. В цената влизат  всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията.

Междувременно от здравното министерство обявиха, че организират обществено обсъждане за изграждането на Национална многопрофилна детска болница. Форумът ще се проведе на 14 септември, понеделник, от 13.00 до 16.00 часа в Киносалона на Военномедицинска академия.

СПОДЕЛИ