Започнаха номинациите за Лекар на годината

Тази година ще има и специални награди за медиците, ангажирани в борбата с COVID-19

233
Лекар на годината

Български лекарски съюз вече приема номинации за Лекар на годината. Официалната церемония, на която ще бъдат отличени най-заслужилите медици ще се проведе на 19 октомври – Денят на българския лекар, а предложения ще се приемат до 5 октомври.

2020 година несъмнено е белязана от пандемията COVID-19. Затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които да отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жертвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката със заразната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

  1. „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;
  2. „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ ;
  3. „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с COVID-19)
  4. „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с COVID-19)
  5. „Лекар на годината 2020“

Изискванията за подаване на предложения за номинации са: посочване на категорията, за която е номинацията; име на номинирания кандидат; кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви (ако има такива), актуална снимка и т. н.).

И тази година, за трети пореден път, съсловната организация ще очаква номинации не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги – лекари. С най-голяма тежест при отличаването на победителите в отделните категории ще са съответно: на първо място предложенията на РЛК, следват дружествата по специалност, лечебните заведения и т.н. От предложените (номинирани) лекари УС на БЛС ще избере тези, които ще бъдат отличени.

За да се оптимизира процесът по събиране на предложения, от съсловната организация са създали специален електронен адрес, на който да се изпращат номинациите в петте основни категории – lekarnagodinata2020@blsbg.com.

 

СПОДЕЛИ