Здравният министър влезе в COVID-реанимация

Проф. Костадин Ангелов инспектира лично организацията на работата в „Пирогов“ и лечението на пациентите с коронавирус

293
COVID-19

Здравният министър проф. Костадин Ангелов влезе по желание в COVID-реанимацията на „Пирогов“, за да инспектира лично организацията на работата в спешната болница и лечението на пациентите с коронавирус. Той облече „скафандър“ и направи визитация при най-тежко болните, сред които и съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с болестта. И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента пироговци се борят за живота им. По информация на Скенер.нюз състоянието им е изключително тежко, като синът е по-зле. Общо 6 са пациентите с коронавирус в реанимацията на „Пирогов“, в COVID- клиниката са настанени други 24 души в средно тежко състояние.

„От март досега в спешния институт са излекувани над 400 пациенти с доказан коронавирус и още толкова със симптоматика и рентгенова находка, но без позитивен тест, който да потвърди диагнозата“, отчете директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балотв пред здравния министър. Той разведе проф. Ангелов из болницата, за да го увери, че организацията е на топ ниво и потоците са разделени.

министър

„Видях много млади хора и в реанимация, и в шокова зала, благодаря им за всеотдайността към болните“, коментира пред Скенер.нюз проф. Ангелов.

Проф. Балтов пък изрази задоволство, че вече е пусната обществената поръчка по големия европейски проект за модернизацията на спешната помощ у нас, която касае обновяването на спешните отделения в шест столични болници, сред които и „Пирогов“.

СПОДЕЛИ