PCR със сертификат на английски вече и в „Александровска“

Предварително записване не е необходимо, а резултатите стават готови в рамките на деня, обясниха от болницата

1065
гладна стачка

С PCR тест със сертификат на английски, ако ще пътувате в чужбина, можете да се сдобиете вече и в УМБАЛ „Александровска“. Болницата е вписана в заповедта на Министъра на здравеопазването (РД-01-336/12.06.2020 г.) за осъществяване на лабораторна диагностика на COVID-19 по метода Real Time PCR. Считано от 14.07.2020 г. лабораторията издава документ на английски език с резултатите от PCR-теста, който да послужи на гражданите пред чуждите власти при преминаване на граничните пуктове. Това съобщиха от болницата.

Работното време за вземане на проби е от 8.30 ч. до 15.30 ч. всеки ден, без неделя. Предварително записване не е необходимо. Не съществуват ограничения по отношение на предходна консумация на храни и напитки. Пробите, взети до 13.30 часа, се изготвят в рамките на деня. Резултатите на проби, взети след 13.30 часа, се изготвят на следващия ден.

PCR

Проба за PCR-теста се взема в Спешното отделение на УМБАЛ „Александровска“ (вход при бариерата ул. Пенчо Славейков). Като цената е 110 лв. Документът на английски език се издава без допълнително заплащане за превод.

СПОДЕЛИ