БЛС се възмути на протестите, за баровете – нито дума

Съсловната организация написа поредната си казионна и безсмислена декларация

168
БЛС

В поредната си казионна, угодна и лишена от всякакъв смисъл декларация Българският лекарски съюз (БЛС) се възмути на протестите, на които не се спазват протовоепидемичните мерки, но за отново отворените барове не написа нито дума.

„Вече няколко месеца като общество и здравна система сме изправени пред глобално предизвикателство – пандемията от COVID-19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия. БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19. Спазването на противоепидемичните мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина, е изключително важно, за да се овладее тази негативна тенденция. За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система“, се казва в декларацията на съсловната организация.

От БЛС напомнят на всеки, който изразява свободната си воля, да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните. „Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система. Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни“, призовават от лекарския съюз.

 

 

СПОДЕЛИ