300 лева глоба за Борисов, бил без маска в Рилския манастир

Актове за административно нарушение заради неспазването на противоепидемичните мерки ще бъдат връчени и на членовете на екипа му, журналистите, операторите и фотографите

123
Борисов
Премиерът Бойко Борисов в Рилския манастир

Премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лв., защото не е носил предпазна маска по време на посещението си в Рилския манастир днес. Това стана ясно след съобщение на пресцентъра на здравното ведомство. Всички лица, които са били в църквата на Рилския манастир при посещението на министър-председателя в Светата обител, без предпазна маска на лицето, ще бъдат глобени, уверяват от МЗ.

Борисов се пошегува, че идването му в манастира му е струвало 8,5 млн. лева, 6.5 млн. лева от тях за свлачището по пътя към Светата обител, останалите са за пречиствателна станция и довършване на ремонт и реставрация на самия манастир. Към тях премиера ще трябва да добави и санкцията от 300 лева, но този път от собствения си джоб.

На членовете на екипа му, журналистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в църквата, също ще бъдат връчени актове на административно нарушение заради неспазването на противоепидемичните мерки и в частност за нарушаване заповедта на здравния министър, с която от днес на закрити обществени места е задължително носенето на защитна маска или друго предпазно средство, покриващо носа и устата, гласи съобщението.

Глобата за неносене на предпазна маска е 300 лв. Мярката беше възстановена от 00.00 часа днес като задължителна за всички закрити пространства заради повишения брой положителни проби за COVID-19 през последните дни.

СПОДЕЛИ