Места за 40 бъдещи лекари обяви МФ в Бургас

Приемните изпити по биология и химия ще са на 19 и 26 юли при спазване на всички мерки за безопасност

512
Бургас

40 бъдещи лекари ще приеме и през втората година от създаването си Факултетът по медицина в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Желаещите да изучават специалност „Медицина“ през академичната 2020/2021 г. трябва да се явят на задължителни приемни изпити по биология на 19 юли и по химия на 26 юли, съобщиха от ВУЗ-а. Резултатите от изпитите ще бъдат обявени на 04.08. в сградата на университета и на интернет страницата му: http://www.btu.bg.

Записването на приетите от първото класиране студенти ще бъде от 7 до 11 август. Второто класиране ще бъде на 12 август със записване на 13 и 14 абгуст, а третото класиране ще е на 17 август.

Кандидат-студентите трябва да подадат документи в Учебно-информационния център на университета, Корпус „Медицински науки“, 1 ет. Работното време на комисията по прием на документите е всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа, а телефоните за информация относно датите и приема са: 0889612673, 0889692066 и 0878567821.

Състезателният бал се формира от сумата от оценките от конкурсните изпити по биология и химия умножени по 2 и балообразуващите оценки по биология и химия от дипломата за средно образование. Максималният бал за специалност „Медицина“ е 36, а минималният – 24.

За улеснение на кандидатите в специалност „Медицина“ е изготвен справочник, който съдържа цялата информация за кандидатстване – график за провеждане на изпитите, конспектът по биология с материали от 8, 9 и 10 клас, кои са учебниците и помощната литература за самоподготовка, конспектът по химия, 2 решени задачи по химия от миналогодишния изпит, както и документите, необходими за кандидатстване.

За спокойствието на родителите и бъдещите лекари изпитите ще се проведат в голямата аула, която има 180 места, което предполага дистанция от 4 кв. м. Всички плотове и банки в залата са обработени с немски дезинфекциращ препарат за дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии. На входа на университета е поставен дезинфектант за ръце, а за спазването на мерките за безопасност кандидатстващите трябва да носят маски.

Изпитите през лятната сесия по биология, биофизика и латински език за студентите от първия випуск на Факултета по медицина също ще бъдат присъствени и ще се проведат при същите мерки за безопасност, съобщиха още от висшето училище.

СПОДЕЛИ