Борисов се скара на Ананиев за недомислените заповеди

На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните, обяви премиерът

521
Борисов

На първото присъсвено заседание на кабинета днес още с влизането премиерът Бойко Борисов се скара на здравния министър Кирил Ананиев и се разгневи за заповедта за маските, която не била добре написана. Борисов нарече „недомислие“ обстоятелството, че ако човек е в ресторант и има сервирано ястие, може да е без маска, а ако е в затворено помещение, но не се храни, трябва да е с маска.

„Виж недомислието на заповедта как се отрази и на нас, защото не искате да почетете малко и да направите това, което трябва. Ако сега донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски. Това пише в заповедта. Ако това е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Колко пъти помолих  – прочетете ред по ред и си представете как изглежда това. Сега сме се маскирали, но Емо Караниколов има рожден ден, ако бонбоните се приемат за ядене, може да сме без маски. И те моля след това отиваш и поправяш това недомислие. Защото всеки ден на някой човек му създаваме проблем с някое недомислие. Защото, ако вие имате редкия шанс, аз да разпоредя, на друго място ще се чудят какво и как да направят“, каза Борисов.

Премиерът обяви още, че на 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще отпаднат. „Ще останат само социалните мерки и 60/40“, добави той.

СПОДЕЛИ