36 са нови заразени и 38 оздравели

Само една жена е починала през последното денонощие

107
заразени

36 са новооткритите заразени с коронавирус у нас от направени са 1605 проби през последното денонощие, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Новите случаи са в София – 15, в Ямбол – 8, в Благоевград – 3, в Ловеч и Пазарджик – по 2, във Враца, Велико Търново, Габрово, Хасково, Плевен и Сливен – по един. От тях 11 души са приети в болница.

2408 са доказаните българи с COVID-19 до момента. Новите излекувани са 39, с което общият брой на оздравелите става 808.

Сред новооткритите случаи има 17-годишно дете от Кнежа, което е свързано с открития вчера случай на болна медицинска сестра в града. Има и още двама заразени мецици – лекар и  санитар, съответно от Ловеч и Ямбол.

След антирекорда с 5 жертви на COVID-19, за последното денонощие е починала само една жена. Тя е на 74 години и е била настанена в столичната болница „Св. Анна“, имала е придружаващи заболявания –  ХОББ и исхемична болест на сърцето. Общо починалите у нас са 126 души. В болница в момента се лекуват 258 пациенти, от които 29 са в интензивни отделения.

СПОДЕЛИ