33 нови заразени и още четирима починали

Намаляват пациентите в болниците, увеличават се излекуваните

378
заразени

33 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие. Изследвани са 1432 проби, активните области са 8, а 21 души са настанени в болница. С това общият брой потвърдени с COVID-19 у нас е 2292. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

В София случаите са 12, двама души са настанени в „Пирогов“ и ВМА, останалите 10 са амбулаторни. В Плевен новооткритите са 4, в Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по 3, в област Враца – 2.

Дете на 14 години е било диагностицирано с коронавирус в столицата. Сред медицинския персонал новозаразените са двама – в областите Враца и Плевен. Излекувани са още 38 души и общият им брой вече е 684, а пациентите, настанени в болници, продължават да намаляват – 285, като 33-ма от тях са в реанимация.

Нови четирима пациенти обаче загубиха битката с вируса. През последните 24 часа са починали: мъж на 71 г. в „Пирогов“ с хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност – пациентът е бил преведен от Дома за възрастни в с. Гара Орешец; жена на 92 г. в УМБАЛ „Св. Анна“ с артериална хипертония и стеатоза на черния дроб от дома в Кула; мъж на 53 г. в Търговище без данни за придружаващи заболявания и мъж на 36 години с декомпенсиран диабет. С това общият брой на починалите с COVID-19 у нас става 116.

СПОДЕЛИ