Край на сутрешните брифинги

Ген. Венцислав Мутафчийски не се яви пред журналистите днес, не стана ясна съдбата на щаба

483
брифинги

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса преустановява редовните си сутрешни брифинги. Решението е на премиера Бойко Борисов, съобщи ръководителката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

„Мотивът за това е, че българското общество е достатъчно добре информирано за коронавируса, а и все по-често започват да се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза“, обясни Арнаудова. По думите й информация ще бъде представена под формата на съобщения от секретаря на щаба доц. Димо Димов. Журналистите пък ще могат да задават своите въпроси чрез ресорните пресцентрове.

Припомняме, шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски сам призна преди дни, че от седмици моли премиера за подобно решение. От човека с най-висок рейтинг в държавата той бързо започна да трупа негативи, а хората станаха все по-нетърпеливи за отхлабване на дисциплината. Ген. Мутафчийски дори получи закани за живота си, а мнението му за строгите мерки все по-често не се харесваше от премиера Борисов. В медиите пък започнаха да прехвърчат искри между лекарите, а разнопосочните сигнали станаха все по-чести. Това допълнитело подкопа доверието в щаба, а умората в ген. Мутафчийски личеше все повече, породена най-вече от разногласията по мерките.

Все още не я ясна съдбата на щаба – дали той ще бъде разпуснат или ще продължи да съществува поне до 13 май, когато ще свърши извънредното положение.

СПОДЕЛИ