НОИ с гореща линия за обезщетения за безработица

На номер 02 926 19 96 осигурените могат да разберат какви са правата им, начините за подаване на документи и сроковете за получаване на обезщетение

159
НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) открива временна гореща телефонна линия за въпроси, свързани с отпускането и изплащането на обезщетения за безработица.

На номер 02 926 19 96 осигурените лица ще могат да отправят запитвания относно действащото у нас законодателство, актуалните промени в нормативната уредба и техните осигурителни права при безработица. На тяхно разположение ще са експерти от НОИ, които ще им предоставят консултация за реда за подаване на документи, сроковете за получаване на обезщетение и конкретните условия.

Всяко едно от териториалните поделения на НОИ също осигурява телефони, на които гражданите могат да бъдат консултирани по въпроси за безработицата. Списъкът с номерата е достъпен на официалната интернет страница на Националния осигурителен институт. Линиите ще бъдат отворени за обаждания всеки работен ден от 9 до 17.30 часа.

Освен това на разположение на гражданите е и единният телефонен номер за цялата страна 0700 14 802, съобщиха от НОИ.

СПОДЕЛИ