Лекар от САЩ: Нямаме починал, лекуван с хидроксихлорин и азитромицин

Хората с пневмонии умират, защото дробовете им се пълнят с течности заради имунни отговора, а лекарство го блокира, а и прекратява репликацията на вируса, обясни д-р Уилям Грейс

358
хидроксихлорин

Колко добър е препататът хидроксихлорин в лечението на COVID-19? Все повече учени и световни медии съобщават за успеха на препарата при лечение на най-тежките случаи. В интервю за авторитетната американска телевизия Fox News, водещ учен обясни, че в Съединените щати препаратът вече се използва успешно за лечение на тежко болни от коронавирус, предаде Нова телевизия.

Д-р Уилям Грейс е онколог в клиника Ленъкс Хил в Ню Йорк. Той обясни, че в лечебното заведение хидроксихлоринът се използва при пациенти в тежко състояние. „Всички го използват в момента неофициално. Имаме увеличаване на броя на пациентите в Ню Йорк. Проблемът е, че тези пациенти идват в твърде тежко състояние и са в много тежък респираторен статус, лекарите използват хидроксихлорин с или без антибиотика азитромицин. То показва огромна ефикасност. Нямаме смъртен случай в нашата болница при повече от 100 пациенти, няма нито един смъртен случай. Говорих с много свои колеги в болници в Ню Йорк и всички те използват хидроксихлорин, въпреки че количествата му се изчерпват”, казва д-р Грейс.

Той обясни, че вече има няколко проучвания, чиято цел е да докажат ефикаността на хидроксихлоринът при лечението на най-тежките случаи. „Да, има хора на Западния бряг на Съединените щати, които го проучват и хора, които са позитивни на вируса, но не показват сериозни симптоми и ние разглеждаме изчистването на вируса чрез това лекарство. Мислим, че работи по два начина. Знаете, че смъртността се увеличава с увеличаването на възрастта. Мисля, че колкото по-възрастен сте, толкова отговорът на организма ви е по-сериозен, което означава, че хората с вирусни пневмонии умират, защото дробовете им се пълнят с течности предимно заради имунни отговор. Това лекарство работи като прекратява репликацията на вируса, но също и блокира имунния отговор”, посочи д-р Грейс.

В проучването на ефектите на хидроксихлоринът се е включила и Световната здравна организация, очаква се резултатите да бъдат готови бързо.

Припомняме, у нас препаратът също беше доставен спешно в болниците, където се лекуват заразени пациенти. 100 дози от оригиналния медикамент бяха дарени от собственика на Нова телевизия и Лудогорец Кирил Домусчиев, който сам призна, че и той е болен и се лекува именни с хидроксихлорин.

СПОДЕЛИ