„Фантастико“ дарява 200 000 лв. на „Александровска“ за дихателни апарати

Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда, подчертават от болницата

598

Търговска верига „Фантастико“ дарява 200 000 лв. за закупуване на дихателни апарати в УМБАЛ „Александровска“, информират от лечебното заведение.

От „Фантастико“ съобщават, че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят.

Ръководствата на УМБАЛ „Александровска“ и на „Фантастико“ подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда. Припомняме, ден по-рано Ивайло Пенчев, собственик на най-голямата компания за стени за катерене в света Уолтопия, обяви, че прави дарение от 222 000 лв. на Александровска болница, отново за респираторни апарати. Той обаче поставил условие служителите на Уолтопия и техните родители да получават достъп до апаратите с предимство.

Ръководството на „Фантастико“ е в непрекъснат контакт с лечебното заведение и при нужда е заявила готовност да бъдат предприети и следващи стъпки за улесняване работата на лекарите.

„Изказваме огромна благодарност и респект за щедростта и съпричастието от страна на търговска верига „Фантастико“, чиято финансовата подкрепа ще осигури адекватно лечение за повече пациенти, а лекарите ще бъдат по-сигурни в работата си и най-вече предпазени от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия“, посочват от болницата.

"Александровска"

Лечебното заведение получи и дарение от голям брой защитни гащеризони, защитни очила, санитарни трислойни полумаски и ръкавици от винил за екипите в инфекциозното отделение, което Александровска болница специално изгради заради коронавируса. „Благодарим на ръководството и служителите на фирма „Бултекс 99″ за проявеното благоредство и съпричастност и желаем физическо и психично здраве, много успехи, търпение и кураж!“, написа в профила си във фейсбук директорът на „Александровска“ проф. Костадин Ангелов.

 

 

СПОДЕЛИ