Лекари носят маски и храна на колегите си

Офталмолози събират пари за подпомагане на медиците от първа линия в борбата с КОВИД-19

188
лекари

Екип от Столична лекарска колегия на БЛС и председателят д-р Асен Меджидиев през уикенда са купили и занесли храна, плодове, сокове, хигиенни материали, маски и ръкавици на поставените под карантина колеги от болница „Св. Наум“ в София, съобщиха от колегията.

СЛК е закупила и термометри за дистанционно термометриране. Поръчани са и са заплатени, но се очаква доставката на бактерицидни лампи, маски и са поръчани бързи тестове за диагностика на COVID-19. като се търсят доставчици за дезинфекционни материали. В момента, в който доставките пристигнат, веднага ще бъдат разпределени.

„Колеги, които са успели сами да си закупят, могат да предоставят фактурата в СЛК, за да им се помогне финансово“, обясни д-р Меджидиев.

Сметката, на която всеки, който има желание, може да преведе средства за фонда, е в Райфайзенбанк:

Столична колегия на БЛС
IВАN: BG77RZBB91551006396966
BIC: RZBBBGSF
Основание за превод: ДАРЕНИЕ за Фонд за коронавирус COVID-19

И от Българско дружество по офталмология стартира кампания за набиране на средства за медиците и сестрите, които са на първа линия  в борбата с КОВИД-19. Какви ще са първите стъпки в кампанията беше обсъдено на среща, в която участваха д-р Иван Маджаров,председател на УС на БЛС, проф. д-р Ива Петкова, председател на УС на БДО и доц. д-р Александър Оскар, гл. секретар на БДО и зам.-председател на ОЕБ „Шалом”.
„Над 700 са членове на дружеството – специалисти и специализанти, както и членовете на съпричастните организации – СДО, БЛС, ОЕБ „Шалом“, които ще окажат съдействие на своите колеги и сънародници. Кампанията е отворена към всеки, който би желал да помогне, защото заедно можем да се справим“, съобщиха от дружеството.

Инициативата им е подкрепена и от Софийско офталмологично дружество, БЛС, УМБАЛ „Александровска“, Първа градска в столицата, Организация на евреите в България „Шалом“.

Средствата могат да бъдат преведени по сметката на БДО:
Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

СПОДЕЛИ