Лекарите против акцията на сестрите, готови за контрапротест

Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 жени с неясна принадлежност и легитимност, завиха от СЛК

1724
лекарите
Председателите на БЛС и СЛК д-р Иван Маджаров и д-р Асен Меджидиев

Лекарите се обявиха против акцията на сестрите в Партийния дом и дори са готови за контрапротест. БЛС и столичната колегия излязоха с декларации, в които осъждат поведението на „5 жени с неясна принадлежност и легитимност“. Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров заяви, че действията им са абсурдни, създават хаос и внасят допълнително напрежение в системата.

„Категорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този начин авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването, неглижирайки огромните усилия и постижения за постигане на определени резултати в процеса на реформиране на българското здравеопазване. Единственият начин за напредък и развитие е в рамките на закона и по установеният ред след провеждане на легитимни преговори между легитимни организации“, подчертават пък от СЛК.

„Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване“, категоричен е шефът на медиците в София д-р Асен Меджидиев. По думите му лекарското съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора.

В профила си във Фейсбук пък директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов написа, че рехабилитаторката Бойка Атанасова, която вися на перваза на Партийния дом тази сутрин, получава основна заплата от 950 лева още от април миналата година.

СПОДЕЛИ