Болница раздава бонуси на лекари и сестри, ако доведат колега

За определени дефицитни специалности поощренията стигат до 800 лева

226
болница

Недостигът на медицински персонал принуди ръководството на русенската болница „Канев“, да стартира безпрецедентна за страната ни програма „Доведи колега“.

Според правилата на програмата, всеки служител на болницата, който доведе и препоръча лекар със специалност „Спешна медицина“, „Анестезиология и интензивно лечение“ и „Физикална и рехабилитационна медицина“, който да започне работа в съответното отделение, ще получи бонус от 200 лева при назначаването му. Сумата скача на примамливите още 800 лева, когато колегата премине на постоянен трудов договор.

Заповедта е от изпълнителния директор на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов и в нея има поощрения и за доведен друг персонал. Например бонусите за препоръка на медицинска сестра, фелдшер и дори акушерка, които да работят в централна операционна, отделение по анестезия в централен операционен блок и интензивно лечение на заболявания с терапевтична насоченост, са 100 лв. при назначаване и още 500 лева, когато новият колега подпише постоянен трудов договор.

СПОДЕЛИ