Д-р Иван Маджаров: Лекарите в България са много добри

Но пациентът помни вниманието и ако вие не забравяте това, той ще го оцени, обърна се шефът на БЛС към бъдещите медици – отличници

188
Д-р Иван Маджаров

Лекарите в България са много добри, категоричен е председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. „Сами ще усетите, че благодарните пациенти са много повече от недоволните. Никой обаче няма способността да разбере доколко добре сте се справили в операционната, при лечението му и при поставянето на диагнозата. Това, което помни пациентът, е вниманието и ако вие не забравяте това, той ще го оцени”, обърна се д-р Маджаров към към бъдещите си колеги – отличници, по време на официалната церемония по връчване на сертификатите на отличените със стипендии 45 студенти по медицина. Те ще получават по 150 лв. месечно в рамките на една учебна година.

Председателят на БЛС посъветва бъдещите медици да не вярват на това, което се тиражира в социалните медии – че лекарите са превърнали здравето в бизнес и не обръщат внимание на своите пациенти. „Използвам случая да ви кажа, че нищо от това, което се чува в публичното пространство, не е истина за лекарската професия“, каза той.

Председателят на комисията, класирала стипендиантите – д-р Нели Нешева, член на УС на БЛС, също поздрави студентите. “Тази година в кампанията се включиха над 250 кандидата, а 146 от тях с отличен успех. 10 пък са пълните отличници.  За съжаление можем да подпомогнем само 45, но всеки един заслужава и във вас е нашата надежда“, подчерта тя.

„Преди 20 години аз бях на вашето място и получавах стипендии. Днес съм много щастлив, че мога да бъда тук и да върна жеста“, каза Андре Васконселос, генерален мениджър на Рош България – една от фармацевтичните компании, партньори на БЛС в кампанията за подпомагане на студентите.

Осмото издание на програмата за финансово подпомагане продължава. През цялата година ще се приемат документи  за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години. Целта на БЛС е с тази подкрепа към младите да ги задържи в родината, като им предложи възможност за адекватно академично и професионално развитие.

СПОДЕЛИ