СЛК награждава най-добрите лекари в София на 6 декември

Номинации от дружествата и от болниците се приемат до петък, а церемонията по връчването на призовете ще е във Военния клуб

СЛК

Столичната лекарска колегия (СЛК) ще връчи Вторите годишни награди „Лекар на годината – София 2019“ на тържествена церемония на 6 декември във Военния клуб. На събитието, на което Скенер.нюз е официален партньор, ще присъства елитът на родната медицина, министри, депутати, посланици, директори на болници, ръководството на БЛС, пациентски организации, медии и много гости.

В СЛК членуват около 10 000 медици и това я прави най-голямата лекарска организация в страната. „Номинации се приемат до петък, като в тях могат да участват дружествата по специалности, както и самите лечебни заведения“, обясни председателят на СЛК д-р Асен Меджидиев. Освен голямата награда Лекар на годината на София, ще бъдат връчени и призове в категориите: „Дългогодишна дейност в областта на медицината“, „Активен принос и иновации за развитието на специалността“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“, „Мениджмънт медицински дейности“, „Мениджмънт управление на финансовите ресурси“ и „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Ще има и още няколко отличия, които ще бъдат изненада.

Водещ на официалната церемония ще е Георги Лозанов, а специален гост на събитието ще е българският еврокомисар Мария Габриел. Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова също да уважи най-добрите столични лекари и да награди един от тях.

Припомняме, миналата година голямата награда спечели д-р Цвятко Георгиев, завеждащ отделението по хирургия към детската клиника на „Пирогов“.

 

СПОДЕЛИ