МЗ възобновява поръчката за Детската болница

Офертите за строежа ще бъдат отворени на публично заседание на 16 октомври

337

Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка за строежа на Детската болница. Търгът за избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница става възможно след като с Определение № 965/05.09.2019 г. на Комисия за защита на конкуренцията беше оставено без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“, съобщиха от МЗ. Определението на КЗК не е обжалвано пред Върховния административен съд и към настоящия момент също е влязло в сила.

Крайният срок за подаване на офертите се удължава до 15.10.2019 г., уточниха от здравното ведомство. Постъпилите предложения ще бъдат отворени на публично заседание, което ще се проведе в сградата на МЗ, на площад „Света Неделя“ № 5, от 11:00 часа на 16.10.2019 г. На публичното заседание могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на медиите.

Припомняме, архитекти и инженери влязоха в спор с МЗ дали сградата в двора на УМБАЛ „Александровска“, чиято първа  копка е направена през 1976 г., е годна, както и колко ще струва проектът. По план строежът на лечебното заведение ще струва 100 млн. лева, няма да е търговско дружество, като ще има два 11-етажни корпуса, 6 триетажни и два сутерена. Детската болница ще разполага с близо 400 легла и ще приюти всички педиатрични клиники в София, които в момента се намират в над 10 различни лечебни заведения. Предвижда се болницата да бъде оборудвана с високотехнологична медицинска апаратура и обзавеждане, като те не са предмет на настоящата обществена поръчка.

СПОДЕЛИ