ВМА с нови курсове за хирурзи

Лекари от България и Югоизточна Европа вече ще могат да се обучават и в Клиниката по ортопедия и травматология

2043
ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) разширява обучението на лекари от България и Югоизточна Европа, което започна през миналата година в рамките на създадения единствен по рода си в региона Международен референтен център.

Високите резултатите, които екипите на ВМА показват в международен план привлякоха вниманието на фирма „Джонсън и Джонсън”, която участва активно в обучителния процес на партньорите си с цел усъвършенстване на тяхната квалификация и добрата медицинска практика, с последващите  ползи за пациентите.

Досега млади специалисти и специализанти имаха възможност да усвояват всички иновативни техники, преминавайки курсове в Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и Клиника по ендоскопска хирургия.

След преминала успешна сертификация, обучения вече ще се провеждат и в две от клиниките на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия.

„Това е голям успех за нашата катедра – разширяваме нашия обзор както в национален, така и в европейски мащаб“, коментира проф. Неделчо Цачев, ръководител на катедрата. Той подчерта, че вече няколко години с колегите си от ВМА провеждат курсове за обучение на български хирурзи, на които предават своя опит в колянно, тазобедрено ендопротезиране и артроскопска травматология. Сега, шанс да почерпят от една от най-добрите школи в България ще имат и техни колеги от чужбина.

Следващият курс ще се проведе в края на месец септември 2019 година, а участниците ще бъдат от Словения и Босна и Херцеговина.

 

СПОДЕЛИ