Безсрочни безплатни кардиологични прегледи в „Александровска“

Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 14.00 до 19.00 часа, нужно е само предварително записване на тел.: 02/9230 467 или 02/9230 339

12211

Безсрочни безплатни кардиологични прегледи обяви УМБАЛ „Александровска“. Специалистите от Клиниката по кардиология в болницата ще консултират хора със сърдечносъдови заболявания – неконтролирана артериална хипертония, захарен диабет тип 2 и сърдечно-съдова патология, ритъмни нарушения, хронична сърдечна недостатъчност, оплаквания от гръдна болка при физическо усилие, задух и сърцебиене, усещания за „прескачане“ на сърцето, клапна патология, както и преживян белодробен тромбоемболизъм. Това на практика означава, че всеки, който има някакво съмнение за проблем със сърцето или не се чувства добре, може да се възползва от дългосрочната кампания.

Прегледите се извършват всеки делничен ден от 14.00 до 19.00 часа в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). За безплатните консултации не се изисква направление от личния лекар, нужно е само предварително записване на тел.: 02/9230 467 или 02/9230 339. Ако пациентите разполагат с медицинска документация, стари епикризи или предишни кардиограми, е добре да ги носят, уточниха от лечебното заведение.

Припомняме, в края на миналата година екипът на Клиниката по кардиология на „Александровска“, начело с доц. Добрин Василев, беше отличен за научен принос от Американска сърдечна асоциация. Дългосрочните кампаниите за безплатни прегледи пък са традиция както за клиниката, така и за цялата болница, като лекарите безвъзмездно организират и консултации в малки населени места, където хората нямат достъп до специалисти.

СПОДЕЛИ