Създават хапчета за отслабване, които ще работят на нов принцип

Учени установиха защо някои хора не пълнеят от вредната храна и ще ползват откритието си за нови лекарства

751
хапчета за отслабване

Учени работят върху нов вид хапчета за отслабване, които ще работят на съвсем нов. Изследователски екип от Кембридж установи защо някой хора не пълнеят, въпреки че консумират големи количества нездравословна храна, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Именно това откритие ще ползват учените за създаването на новите лекарства.

Екипът изследвал 14 хиляди души, като от тях отделил 1600 с нисък индекс на телесната маса. Оказало се, че „кльощавите“ хора са с образцово здраве. Но 40 % от тях доверили, че консумират големи количества нездравословна храна, без това да им се отразява на килограмите. Оказало се, че хората от тази група притежават „ген на отслабването“. Той значително ускорява процеса на обмяната на веществата.

Учените са на мнение, че при секвениране на гените, отговорни за ускоряване на обмяната на веществата, ще може в близко бъдеще човечеството да се пребори със затлъстяването. Въз основа на новооткритите механизми, специалистите се надяват да създадат лекарство за лечение на затлъстяването във всеки негов стадий. Новите таблетки ще се различават от традиционните, които изгарят мазнините.

Засега лесното отслабване, при това без отказ от вредни храни, е само обещание. Но стотици екипи по света усилено работят над различни проекти, което все пак дава надежда, че медицината ще се справи с новата пандемия – затлъстяването. А дотогава Скенер.нюз напомня, че от рекламираните като чудодейни хранителни добавки единствено олеква джоба ви.

СПОДЕЛИ