Столична община ремонтира хирургията на Първа градска с 255 000 лева

С други 300 000 лева са купени видеогастроскоп и видеоколоноскоп, както и лапароскопско оборудване за болницата

188
Първа градска

Първа градска болница ще разполага с модерно отделение по хирургия, след като Вътрешната клиника бъде напълно ремонтирана. Парите за реновирането са 255 000 лева и са осигурени от общинския приватизационен фонд, съобщи зам.-кметът на София по здравеопазване, финанси и транспорт Дончо Барбалов. Заедно с председателя на здравната комисия към СОС д-р Веселин Милев той посети лечебното заведение, за да инспектира докъде са стигнали ремонтите дейности.

„Подменени са всички електро и ВиК инсталации, а отоплителната инсталация беше подменена още миналата година в цялата болница. Поставени са нови подови и стенни покрития – антибактериална настилка, окачени тавани, както и лед осветление в цялото отделение. Стаите за пациентите са със санитарни възли“, обясни Барбалов.

„Във всяко от помещенията ще има по две до три легла“, добави директорът на болницата проф. Цветомир Димитров. По думите му в стаите ще има и монитори, през които пациентите чрез интернет ще могат да викат дежурните лекари и сестри.

Първа МБАЛ вече разполага и с нова медицинска апаратура за 300 000 лева – видеогастроскоп и видеоколоноскоп, лапароскопско оборудване. „До месец ще имаме модерна хирургия и образцова клиника по европейски стандарт“, подчерта проф. Димитров.

Припомняме, тази година парите за здравеопазване в София са 48.4 млн. лева, което е повече с 3,4 млн. лева от бюджета през 2018 г.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326