Разработиха ваксина срещу затлъстяване

„Чуден“ белтък гори мазнините без диети и фитнес, твърдят учени от университета в Копенхаген

327
затлъстяване

Учени от университета в Копенхаген разработиха ваксина срещу затлъстяване. Те установиха, че белтъкът IL 6 може да се използва като задействащ механизъм за изгарянето на големи количества подкожни мазнини. Въз основа на синтеза на белтъка специалистите разработиха препарат, който с една инжекция може да „излъже“ организма активно да се освобождава от подкожните мазнини.

Изследователите установиха, че нивата на белтъка IL6 значително се повишават по време на физически натоварвания. Това води до изгарянето на мазнините в клетките и мускулите. След като провели тестове с ваксината обаче, датските специалисти стигнали до извода, че хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения, предаде БТА.

Особеностите на новото откритие се състоят в това, че IL-6 се явява своеобразен енергиен регулатор и може „по команда“ да пренасочва енергията, натрупана в организма при изгарянето на мазнините. Инжекция на допълнителни количества от този белтък в човешкия организъм отключва верижна реакция при изгарянето на мазнините и въглехидратите, обясниха учените.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326