Спецът по дискови хернии проф. Николай Габровски легна под ножа на екипа си

Забързани в ежедневието рядко успяваме да си дадем сметка колко сме важни за хората, които поверяват здравето си в нашите ръце, благодаря ви, написа във фейсбук неврохирургът

2640
проф. Николай Габровски
Проф. Николай Габровски

Шефът на Клиниката по неврохирургия на „Пирогов“, зам.-директор на института и национален консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски, смятан за изключителен специалист в лечението на хернии, сам легна под ножа на екипа си. За операцията съобщи самият той в профила си във фейсбук и със силни думи благодари на колегите си:

Уважаеми колеги и приятели,

Преди дни се наложи да се оперирам по повод на шийна дискова херния. Имах доста изразени, специфични болки в гърба и рамото за повече от месец и реших, че трябва уточняване на проблема. Ядрено-магнитния резонанс показа голяма дискова херния. В тази ситуация предприех единственото разумно което бих препоръчал и на всеки свой пациент – да премине към хирургично лечение. Интервенцията беше осъществена преди дни.

Искам да изкажа специалната си благодарност към хирургичния екип – доц. Венелин Герганов, д-р Мария Лалева, д-р Пепи Илков, ст.мс Дора Дойчева и мс Таня Цветанова и към анестезиологичния – д-р Краси Бинев и мс Ели Вълчева, санитар Анна Бонкова както и към ст.мс Лари Паунова и целия екип на Отделение по неврохирургия за възрастни и на Клиниката по неврохирургия на болница Пирогов.

Благодаря ви!

Винаги съм бил дълбоко убеден в професионализма и отдадеността ви, но това се усеща по съвсем друг начин когато си от другата страна – тази на пациента.

Гордост и чест е да мога да работя с вас!

Ще си позволя да споделя още две неща. Имаме изключителна професия! Забързани в ежедневието рядко успяваме да си дадем сметка колко сме важни за хората, които поверяват здравето си в нашите ръце. Да върнеш някого към живот, да го освободиш от болестта… Ежедневно. Трябва да бъдем щастливи, че имаме такава възможност да помагаме на другите.

Второто е, че само няколко дни след такава интервенция съм не просто на крак, а в добра форма. Ще почивам през първите дни на януари, но от 07.01 съм на работа. Това ме зарежда с оптимизъм, че наистина лекуваме по-добре от вчера. Преди десет години такъв ход и възстановяване щяха да са невъзможни, а преди 20 – немислими. Въодушевяващо е да си част от такъв процес.

И накрая искам да пожелая на всички една здрава и щастлива 2019 година! Дано правилните решения, верните избори и усмивките през новата година са повече. Дано успеем да оценим и да се радваме повече на това което имаме. Защото често не да си даваме сметка колко много е то всъщност.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326