МОН финансира със 100 000 евро нанотехнологии в медицината

Срокът за подаване на проектните предложения е до 1 юли 2019 г.

345
нанотехнологии

Просветното министерство ще финансира със 100 000 евро проекти, свързани нанотехнологиите в областта на медицината. Парите са от европейската програма EuroNanoMed III, която е частично финансирана от програма „Хоризонт 2020“ на ЕС и Фонд „Научни изследвания“ (ФНИ) към МОН.

Със средствата ще бъдат подкрепени иновативни проекти в областите регенеративна медицина, диагностика (наночастици, използвани за медицинска диагностика) и системи за таргетно доставяне на медикаменти.

Ще бъдат финансирани два проекта, като за всеки един от тях максималната стойност е 50 000 евро, а срокът на изпълнение е три години. В конкурса могат да участват университети и научни организации с акредитация от НАОА. Срокът за подаване на кратки проектни предложения е до 31 януари 2019 г., а за пълните-до 1 юли.

EuroNanoMed е основана през 2008 г. като платформа за министерства и национални и регионални финансиращи агенции. Целта е те да обединяват усилията си чрез програми, насочени към подкрепа на международни изследователски и иновативни колективи, които работят по проекти, които да направят проучванията в сферата на нанотехнологиите практически приложими в медицината.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326