Пежо спечели търга за новите линейки

Министър Кирил Ананиев и шефът на „СОФИЯ ФРАНС АУТО“ Стоян Желев подписват в понеделник договорите за доставка на 280 автомобила за над 38 млн. лева

427
Пежо

Пежо спечели търга за новите линейки, а здравният министър Кирил Ананиев и изпълнителният директор на „СОФИЯ ФРАНС АУТО“ Стоян Желев ще подпишат в понеделник договорите за доставка на автомобилите в изпълнение на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ. Това съобщиха от МЗ като уточниха, че в надпреварата са участвали общо 7 кандидати.

Договорите ще са с 95 броя линейки от тип B и 185 от тип C с включено медицинско оборудване и медицинска апаратура. Общата стойност възлиза на над 38.3 млн. лв. Договорите засягат 280 стандартните линейки, а за останалите 129  високопроходимите бе пусната нова обществена поръчка, поради липса на оферти при първата. За нея кандидатите могат да изпращат оферти  до 17:30 ч. на 19 ноември.

Очакваните 400 нови линейки ще бъдат доставени по мащабен инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, който е на стойност почти 164 млн. лв. Според здравния министър Кирил Ананиев всичките коли трябва да бъдат в гаражите на Центровете за спешна помощ в цялата страна до края на годината.

Срокът за изпълнението на другите дейностите по проекта е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 г. За това време трябва да бъдат ремонтирани всички центрове и филиали, както и спешните отделения в болниците.

СПОДЕЛИ