Джипатата не харесват и двата модела на Ананиев

Става дума за набиране на средства, няма и дума за промяна на системата, заяви председателят на НСОПЛБ доц. Любомир Киров на среща в централата на БСП

194
джипитата

Нито един от двата модела, представени от здравния министър Кирил Ананиев не среща одобрението на джипитата. Това заяви председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) доц. Любомир Киров на среща в централата на БСП. Припомняме, левицата се готви да внесе в понеделник вот на недоверие, като преди това реши да прави широки извънпарламентарни консултации и да търси съмишленици сред гилдията.

„Става дума за набиране на средства. Няма и дума за промяна на системата и какво да се направи, за да стане по-добре, а само как да се наберат още средства, които по калкулации са около 800 млн. лв.“, обясни доц. Киров и напомни, че и при сегашната ситуация има твърде много несъбрани пари от осигуровки. „Сега има задължителна осигуровка, която към момента не могат да съберат, а  искат и втора задължителна“, добави той.

По думите му личните лекари са на едно мнение със социалистите, че трябва да има приемственост, когато става дума за здравеопазване, независимо кой е на власт.  Доц. Киров изрази благодарност за срещата и заяви готовност за разговор с всички, които искат да получат откровено и конструктивно мнение.

„Резултатът от мандатното мислене се вижда в разрухата в здравеопазването. Ситуацията в сектора е изключително тежка, а двата модела, предложени от ГЕРБ, не стават“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя добави, че сдружението на джипитата има конкретни предложения по „Визия за България“, в частта за здравеопазването и затова срещите ще продължат.

 

СПОДЕЛИ