БСП готви сериозен отпор срещу здравната реформа

Левицата внася вота на недоверие следващия понеделник, преди това ще събира подкрепа от БЛС, джипита, болници и пациентски организации

258
Нинова
Корнелия Нинова

БСП готви сериозен отпор срещу здравната реформа, като за целта не само ще внесе вот на недоверие срещу правителството идни понеделник, но започва широки извънпарламентарни консултации по темата.

„Както обещахме, готови сме с мотивите. Сериозно поработихме. Ето ги, но решихме днес на заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група за пръв път да подходим по различен начин при този вот на недоверие.  Затова няма да внесе веднага вота в НС и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове „за“ и „против“,  и да се съсредоточаваме около математическия сбор – дали ще мине или не, а започваме от извънпарламeнтарни консултации“, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левицата ще покани на срещи представители на всички пациентски и съсловни организации, сдружения на болници и фармацевти. Така социалистите ще опитат да намерят подкрепа срещу идеите на здравния министър Кирил Ананиев за промяна в начина на финансиране на системата. Как точно това ще помогне вотът да мине, Нинова не уточни, още повече, че от ДПС все още са уклончиви в евентуалната си подкрепа.

„При срещите си извън парламента искаме да обсъдим, както сегашното състояние на здравеопазването, така и бъдещата реформа, която предлагат от ГЕРБ, също така нашата алтернативна визия за здравеопазването, такава каквато сме я представили във „Визия за България“, обясни Нинова.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326