Отрядът за бързо реагиране на ВМА в акция

Екипите тренираха бедствие с голям брой пострадали от бактериално или химично замърсяване на водата

1061
ВМА

Екипи на Военномедицинска академия (ВМА) проведоха тактико-специално занятие с цел проверка на готовността и повишаване на сглобеността на диагностично-лечебните модули на Военномедицинския отряд за бързо реагиране, Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена и Служба „Транспортно осигуряване” за действие при възникване на бедствия и кризисни ситуации с голям брой пострадали и опасност от развиване на неблагоприятна епидемиологична обстановка.

В овладяването на „епидемията” се включиха специалистите от екипа по превантивна медицина, които демонстрираха действия в хипотетична ситуация при засягане на населението от бактериологично или химично замърсяване на водата.

Подобно учение, но при зимни условия, екипите на ВМА разиграха и през март тази година – по време на Командирския сбор на началника на Академията бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски.

Военномедицинска академия е лечебно заведение от национално значение с подразделенията си в страната и с начина си на организация на работа. Болницата разполага с планове за действие при различни ситуации, прилагайки опита на военните медици – бърза реакция, мобилност и работа по световни стандарти.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326