Осем задържани заради схеми с лекарства в онкоболниците

Финансовият размер на злоупотребите в случая не е толкова важен, това засяга човешки животи, заяви вътрешният министър Младен Маринов

224
Младен Маринов
Младен Маринов

Към момента има задържани осем лица, които са съпричастни със схемите с лекарствата, съобщи вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента по повод проверката на спецпрокуратурата и ГДБОП в две онкоболници.

„От вчера се провеждат процесуално-следствени действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП по неутрализиране на организирана престъпна група, която извършва престъпления с лекарства. Проверката тече вече няколко месеца“, поясни министърът и добави, че предстои да се види на колко от тях ще бъде повдигнато обвинение.

„Към момента процесуално-следствените действия продължават и когато всичко е готово, ще бъде дадена пресконференция. Нека да оставим колегите и прокуратурата да си свършат работата. Финансовият размер на злоупотребите в случая не е толкова важен, колкото да се прекратяват действията с лекарства, защото това засяга човешки животи“, подчерта Маринов.

Вътрешният министър не съобщи дали задържаните са медици и има ли трето болнично заведение, което се разследва, каквато информация се появи рано сутринта днес.

Припомняме, от вчера полицаи и прокурори тарашат в столичната хематология „Йоан Павел“ и клиника „Свети Мина“ в Благоевград. Проверява се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. Очаква се по-късно днес повече информация по скандалния случай, за който разследващите подозират, че са били изписвани едни медикаменти, а са прилагани други на болни от рак пациенти.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326